Utomhuspedagogik & ämnen
Undervisning ges väl bäst från katedern i ett kvavt, dammigt klassrum? Det fungerar naturligtvis också men vi tror att det kan vara bra att möta fler lärstilar. Till exempel genom att gå ut och arbeta i miljöer som stärker lärandet och ger kopplingar till fler sinnen.
Att gå ut behöver inte betyda långa sträckor eller hela dagar. Det handlar om att hitta modeller som fungerar på nära håll och som lätt går att få in i befintliga strukturer.
Under en heldag prövar vi olika vägar till lärande. Kan det som är både roligt och rörelsefyllt verkligen ge ett lärande? Ja, säger vi som sett styrkan i utomhuspedagogiken!
Genom att använda en verklig miljö och använda alla sinnen skapas ett gynnsamt lärklimat. Förutom att vi är på rätt plats arbetar vi aktivt med reflektion för att synliggöra vad vi lärt.
Naturligtvis blir det provapå så alla ämnen kanske inte bearbetas men metoden och övningarna är lätta att justera för olika åldersgrupper och olika ämnen. Har du speciella önskemål försöker vi möte dem.
Det här är en dag både för dig som redan jobbar ute och vill träffa likasinnade och för dig som är nyfiken på hur man gör. Inte minst brukar erfarenhetsutbytet mellan deltagarna vara givande, både för deltagare och inspiratörer.
Du får
- En inspirerande dag
- En trygghet i att vara ute med grupp
- Argument för att använda uterummet som lärorum
- Ett häfte med utomhuspedagogiska övningar och smakrika recept
Så här skrev Ingrid efter en utedag
Tack för en mycket...
Läs hela!
Programrubriker
- Samling - vem är du och vad händer under dagen?
- Fika - kan inte överskattas
- Lära - med glädje och rörelse
- Reflektion och summering
Fakta
- Tid: 9.00 till 16.00
- Plats: Vi kommer gärna till en plats nära dig
- Pris: Enligt offert
Jag vill ha kontakt för att boka en inspirerande dag
Ledarskap & utomhuspedagogik
Teknik & utomhuspedagogik
Kick Off
Våra inspiratörer
Anders Johansson anlitas regelbundet sedan början av milleniet av Nationellt centrum för utomhuspedagogik vid Linköpings universitet i flera olika kurser inom ämnesområdet.
Torbjörn Wrange är verksam vid Naturskolan i Karlstad sedan flera år. Han är biolog och brinner för lärande och utveckling med utomhuspedagogik som metod.